TheLuxa™

Verzending

Als onze klant kunt u zich voorstellen dat de verzendtijd afhangt van vele factoren in het logistieke proces. Bij TheLuxa.com streven we ernaar onze klanten de best mogelijke winkelervaring te bieden, dus streven we naar de snelste verzendtijden en de minste vertragingen.

De totale verzendtijd van bestelling tot levering bestaat uit de volgende stappen:

  • TheLuxa.com heeft 24-48 uur nodig om bestellingen te verwerken. Dit is de standaard orderverwerkingstijd. In veel gevallen zal deze tijd korter zijn en dit hangt volledig af van het aantal bestellingen dat wij die dag hebben ontvangen en hoe efficiënt ons personeel de bestellingen verwerkt.
  • Eenmaal verwerkt, zal uw bestelling worden verzonden. Wanneer wij uw TheLuxa™ Hand Massager in voorraad hebben, duurt het gewoonlijk 12-25 dagen om hem bij u thuis af te leveren. 
  • Hierbij is geen rekening gehouden met eventuele extra vertragingen die kunnen optreden bij de nood om onze voorraad aan te vullen en vertragingen bij het logistieke proces van het koeriersbedrijf.
  • Ook eventuele vertragingen als gevolg van de huidige COVID-19-pandemie zijn hierin niet inbegrepen.

Als u problemen heeft met de levering van uw bestelling, neem dan contact met ons op via dit formulier: Contact

Als de koerier bij u langs komt wanneer u niet thuis bent, zal het pakket hoogstwaarschijnlijk in een postpunt op u wachten. U kunt controleren waar het pakket op u wacht door ons te contacteren.

Indien u een bestelling heeft geplaatst en u wenst uw leveringsadres te wijzigen, gelieve ons dan zo snel mogelijk te contacteren via ons contactformulier: Contact. Er is een korte tijdspanne waarin wij het leveringsadres nog kunnen wijzigen, maar zodra het pakket aan de koerierdienst is overhandigd, is dit niet meer mogelijk. Zelfs binnen deze korte tijdspanne kunnen wij niet garanderen dat wij het leveringsadres nog zullen kunnen wijzigen.

Als de bestelling is geplaatst met een onjuist huisadres door de klant, zal de plaatselijke koerier het pakket niet kunnen bezorgen en zal het plaatselijke postkantoor het ook niet op het postkantoor bewaren om het later af te halen. In dit geval zal TheLuxa.com geen terugbetaling doen of de bestelling opnieuw verzenden aangezien het de verantwoordelijkheid van de klant is om correcte leveringsgegevens te verstrekken.

Als de levering vertraging oploopt en de klant het pakket niet binnen 60 dagen na de besteldatum heeft ontvangen, krijgt hij automatisch het volledige aankoopbedrag terugbetaald als de klant dit wenst.

In het geval dat ons product vanuit het buitenland wordt verzonden, is de klant verantwoordelijk voor het betalen van alle invoerbelastingen en -heffingen die van toepassing zijn op de bestelling, in overeenstemming met de regelgeving die van toepassing is op de aankoop van producten die van het buitenland geimporteerd worden.

Ons leveringsbeleid werd voor het laatst bijgewerkt op: 08/07/2021

Wij gebruiken cookies om u de best mogelijke ervaring op onze website te bezorgen -> info.